LEADGENERATIE EN MARKETING & SALES ALIGNMENT

Wij helpen je de juiste leads te vinden

Leadgeneratie: de heartbeat van je organisatie

Leadgeneratie is één van de belangrijkste onderdelen van een B2B marketing organisatie. Je hebt het tenslotte nodig om een constante stroom goed gekwalificeerde leads te genereren om van daaruit voldoende omzet te halen om je doelstellingen te realiseren.

Leadgeneratie omvat alle activiteiten die nodig zijn om potentiële klanten te identificeren en te ontwikkelen naar volwaardige leads. Hierbij worden allerlei marketing en sales activiteiten gebruikt en het is daarom essentieel hier een weldoordacht proces voor te hebben. Daar helpen de experts van Marketing Guys je graag bij!

Een aantal klanten waar Marketing Guys voor werkt:

Whitepaper Marketing & Sales alignment

Whitepaper

Download whitepaper Marketing & Sales alignment

Snelmenu: navigeer naar een van de onderwerpen

Hoe kwalificeer je B2B leads?

Voor het op een juiste manier kwalificeren van leads is het van belang dat er een goede sales- en marketing alignment is. Gezamenlijk bepalen de afdelingen de kenmerken van een Marketing Qualified Lead (MQL) en die van een Sales Qualified Lead (SQL). Binnen B2B start het allereerst met het trekken van kwalitatief goede bezoekers naar je website. Dat vereist een gedegen SEO en content marketing aanpak. Aan bezoekers die niet in je profiel passen heb je niet veel. De bezoekers die wel in je doelgroep passen, ontwikkel je vervolgens middels een doordachte conversie strategie naar leads.

Op basis van kenmerken en gedrag bepaal je (door middel van leadscoring) wanneer een lead ‘warm genoeg’ is om door Sales benaderd te worden.

Marketing Guys helpt je hierbij op zowel strategisch als tactisch en operationeel gebied.

Onze werkwijze: pragmatisch naar leadgeneratie machine

Bij Marketing Guys houden we van een doordachte aanpak, maar niet van dikke plannen. Wij zijn van de pragmatische aanpak: Plan, Build and Execute. Allereerst stellen we met elkaar een 5-stappenplan op dat we doorgaans binnen een week kunnen realiseren. Dan gaan we op basis van een aantal campagnes samen aan de slag (de Build fase). Hierbij zijn de KPI’s leidend en die meten we dan ook realtime. Vervolgens zullen we dagelijks de campagnes optimaliseren om ze zo succesvol mogelijk te maken (de Execute fase). Spreekt dit je aan? Dan moeten we eens nader kennismaken!

Lead scoring stappenplan

Een helder stappenplan
Op basis van een werkboek
Direct te gebruiken
Een basis voor online succes

Sales & marketing alignment

Om leadgeneratie succesvol te maken, is een juiste samenwerking tussen marketing & sales essentieel. Dat start door met elkaar overeenstemming te vinden over de doelstellingen en de doelgroep(en): je persona’s. Vervolgens bepaal je met elkaar wanneer een prospect warm genoeg is om door marketing aan sales over gedragen te worden. Dit is heel belangrijk, aangezien uit onderzoek blijkt dat Sales 80% van de Marketing leads negeert. Zonde!

Vervolgens is het ook belangrijk om te blijven meten: Kloppen de aannames? Leveren de klanten voldoende omzet op en is er eventueel bijsturing nodig? Hierin wordt je ondersteund door vele marketing technology tools. Denk aan marketing automation en realtime dashboarding. Maar het start met de strategie. In alle onderdelen van dit proces is Marketing Guys jouw partner!

Meer weten?

Bel ons op 033-7370250 voor een vrijblijvende kennismaking. Start een chat of vul onderstaand contactformulier in:


Menu